ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ - ΛΟΓΟΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ

*ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΤΑΡΜΑ;

Μία μέθοδος ορθής συμπεριφοράς μέσω του σώματος, της ομιλίας και των σκέψεων η οποία δημιουργεί τη συσσώρευση ευγενούς αρετής.

Ένα στάδιο καρμικής εξέλιξης όπου η αιτία και το αποτέλεσμα φαίνονται ως όμοια, ιδωμένα από την πλευρά της αιτίας.
Ένα φαινόμενο ιδωμένο από την πλευρά τού αποτελέσματός του, η οποία φωτίζει την πραγματική φύση της ύπαρξης στο σύμπαν.
                               



ΟΜΑΔΙΚΟ: Είναι το Ντάρμα που περιέχει τα πολυάριθμα όντα του ιδίου είδους ταυτόχρονα.

Έτσι εφαρμόζεται σε έναν γαλαξία, σε ένα αστρικό σύστημα, στην ανθρωπότητα αλλά ακόμα και σε μια κοινωνία μυρμηγκιών κλπ.

Όταν το Ντάρμα αναφέρεται στην ανθρωπότητα, εφαρμόζεται σε εκείνους τους γενικούς νόμους της φυσικής εξέλιξής της που την κυριαρχούνε στο σύνολό της, ή τουλάχιστον στις μεγάλες ομάδες της.

Έτσι λοιπόν θα πούμε για το Ομαδικό Ντάρμα ότι είναι αυτό που επηρεάζει μια χώρα, μια επαρχία, μια οικογένεια κλπ.

                                  



ΑΤΟΜΙΚΟ: Είναι αυτό που οδηγεί και επηρεάζει τις δράσεις του ΕΓΩ – της τριάδας – δηλαδή εκείνου που είναι ο άνθρωπος στο βάθος του εαυτού του και που διατηρείται κατά τις μετενσαρκώσεις του.

Είναι το Ντάρμα που παίρνει και θερίζει τα σπουδαιότερα πνευματικά επιτεύγματα (του ανώτερου εαυτού) σε κύκλους χιλιάδων ετών.

Είναι ο Ηθικός Νόμος που υπάρχει στο βάθος των συνειδήσεών μας και μένει πάντα ξύπνιος.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Επηρεάζει και διοικεί τα γεγονότα της καθημερινής ζωής μέσα σε αυτό τον κόσμο των ασημαντοτήτων και μικροτήτων που γεμίζουν σχεδόν όλες τις ανθρώπινες μέρες.

Αποτελείται από μικρά διαστήματα χρόνου και οι κύκλοι του είναι βραχείς και ταχείς.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλές άλλες ταξινομήσεις γιατί ακόμη και τα μόρια, τα άτομα, τα υποσωματίδια που αποτελούν τις πυρηνικές υποδομές, διοικούνται από νόμους τόσο αμετάβλητους όσο είναι εκείνοι που κάνουν να περιστρέφονται τα συγκροτήματα των γαλαξιών.
                                      
Αυτή η γενική περιγραφή μας δίνει όλο το μεγαλείο αυτής της τόσο μεγάλης συμπαντικής αρχής. Θα ρωτήσει ίσως κάποιος:
                             


Αν αυτοί οι νόμοι όμως λειτουργήσουν με άριστη αποτελεσματικότητα πάνω σε όλα τα όντα και δεν μπορεί κανείς τους παραβεί, τότε πώς συμβαίνουν τα κοσμικά ατυχήματα που διακόπτουν την προγραμματισμένη εξέλιξη εκατομμυρίων όντων, και γιατί υπάρχει τόσος ανθρώπινος πόνος;

Αυτή τη φιλοσοφική δοξασία του Ντάρμα δεν θα μπορούσε να την καταλάβει κανείς χωρίς να γνωρίσει τη συμπληρωματική της, δηλαδή το ΚΑΡΜΑ (σανσκριτική λέξη που σημαίνει δράση).