ΑΡΣΙΝΟΗ : Εξαφάνισε τις αντιαισθητικές φλέβες και τους πόνους από τα πόδια σου.


Ανάλαφρα υγιή πόδια με την θεραπευτική ΑΡΣΙΝΟΗ για άμεση ανακούφιση από τους πόνους την Φλεβίτιδα (κιρσούς), θρόμβους αιμορροΐδες, ευρυαγγείες.
                                         

Νιώθεις συχνά τα πόδια σου πρησμένα, κουρασμένα και “βαριά” ή μήπως έχεις εμφανίσει μικρές μπλε και κόκκινες φλεβίτσες, που απλώνονται σαν τον ιστό της αράχνης; Κάποιο από τα γνωστά φλεβικά προβλήματα των κάτω άκρων είναι η αιτία, που όμως υπάρχει τρόπος να τα εξαφανίσεις.
                                   
                         
Η πραγματικότητα: πάνω από το 50% των Ελλήνων -κυρίως γυναίκες- υποφέρουν από φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων, αλλά το αγνοούν, καθώς η νόσος στα αρχικά στάδια δεν δημιουργεί ανησυχητικά συμπτώματα.
Έτσι, συχνά, το αίσθημα βάρους ή καψίματος στα πόδια, το πρήξιμο ή ακόμα και ο σχηματισμός ευρυαγγειών αποδίδονται στην ορθοστασία και το τρέξιμο της ημέρας.
Όμως, πέρα από την ένταση της καθημερινότητας, τα πρησμένα και βαριά πόδια πολλές φορές μπορεί να υποκρύπτουν φλεβικά προβλήματα, για τα οποία η καλύτερη θεραπεία είναι η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπισή τους.
Συμβαίνει σχεδόν σε όλους μας, έπειτα από μια κουραστική ημέρα, να αισθανόμαστε τα πόδια μας πρησμένα.
                                       


Αυτό συμβαίνει γιατί διαταράσσεται η ισορροπία των υγρών, τα οποία “λιμνάζουν” και προκαλούν το πρήξιμο.
H ορθοστασία, η ζέστη, ορισμένα φάρμακα, π.χ. η κορτιζόνη, ή το πολύ αλάτι στο φαγητό είναι κάποιες από τις αιτίες.
Υπεύθυνες ακόμα είναι η παχυσαρκία, η δυσκοιλιότητα και η φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων.
Οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν πρόσθετους επιβαρυντικούς παράγοντες (όπως ορμονικές διαταραχές, εγκυμοσύνες, χρόνια λήψη αντισυλληπτικού χαπιού, λάθος παπούτσια).
                                               


“H φλεβική ανεπάρκεια” είναι μια κατάσταση κατά την οποία το αίμα λιμνάζει στα πόδια, καθώς δεν ανεβαίνει όπως θα έπρεπε προς την καρδιά.
Το αποτέλεσμα είναι, εκτός από τις μικρές ευρυαγγείες, που αρχικά εμφανίζονται στον αστράγαλο, να ακολουθούν και οι κιρσοί (η γνωστή μας φλεβίτιδα)”.
“Οι κιρσοί, που είναι και η πιο σοβαρή περίπτωση από τις παθήσεις των φλεβών, σε προχωρημένα στάδια διακρίνονται στο δέρμα σαν κορδόνια, ενώ παράλληλα αυτό μελανιάζει σχηματίζοντας ανοιχτά ή κλειστά έλκη.
Οι κιρσοί, οι ευρυαγγείες και γενικά οι φλεβίτιδες, λόγω του δυτικού τρόπου ζωής και κυρίως της πολύωρης ακινησίας σε όρθια στάση ή σε καρέκλα γραφείου, της έλλειψης άσκησης (περπάτημα) και της κακής διατροφής, είναι πλέον ένα από τα πιο συχνά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ, όπως αποδεικνύεται από τις στατιστικές, μόνο ο ένας στους δέκα ενηλίκους έχει απολύτως υγιείς φλέβες”.
                                         

Η ολοκληρωμένη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας, εκτός από την δυναμική ανακούφιση από τους πόνους και την θεραπεία που προσφέρει η κρέμα ΑΡΣΙΝΟΗ μπορεί να περιλαμβάνει και τη χρήση ελαστικών καλτσών, καθώς επίσης και κινησιοθεραπεία (περπάτημα), που βοηθά τις φλέβες να λειτουργήσουν σωστά.


Προσοχή χρειάζεται επίσης και στην ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι και τα spa ή τα θερμά λουτρά, καθώς η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί αγγειοδιαστολή, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει περισσότερο αίμα στα πόδια και μετά να δυσκολεύεται η ανοδική του πορεία”.
                                      

Περιόρισε το πολύ αλάτι: Όταν τρως περισσότερο από αυτό που έχεις ανάγκη, το σώμα στην προσπάθεια να το διαλύσει, κατακρατά υγρά, με επακόλουθο το πρήξιμο στα πόδια.


Αν κάνεις καθιστική εργασία, το καλύτερο για τα πόδια είναι ένας συνδυασμός συστηματικών ασκήσεων (περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, τρέξιμο) που διεγείρουν το κυκλοφορικό σύστημα.
Επιπλέον, 10-15 λεπτά καθημερινής άσκησης (πρωί ή βράδυ) σε ένα ποδήλατο γυμναστικής, στις εύκολες ταχύτητες, μισή ώρα καθημερινό, γρήγορο περπάτημα αρκούν για να τονώσεις τη μικροκυκλοφορία στην προβληματική περιοχή όλου του σώματος.
                               


Συνήθισε να κάθεσαι καθημερινά στην άκρη της μπανιέρας και να ρίχνεις κρύο νερό στα πόδια για ένα λεπτό, μετά γύρισε το σε χλιαρό, για ένα λεπτό πάλι.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε εναλλάξ χλιαρό και κρύο νερό για πέντε λεπτά συνολικά, τελειώνοντας με κρύο.
Η άσκηση αυτή ξεκουράζει τα πόδια και είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το φλεβικό σύστημα.
Eμπλούτισε το διαιτολόγιό σου με τροφές πλούσιες σε νερό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.
Τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι το καρπούζι, το αγγούρι, τα πορτοκάλια τα σταφύλια οι φράουλες τα κεράσια τα μπρόκολα και τα παντζάρια.
                                       

Όλα αυτά τα τρόφιμα, εκτός του ότι είναι αντιοξειδωτικά, εμποδίζουν τα οιδήματα και την κατακράτηση υγρών.


 Σε ελάχιστες περιπτώσεις, πίσω από τους πρησμένους αστραγάλους μπορεί να κρύβεται και κάτι σοβαρό, όπως παθήσεις της καρδιάς, των νεφρών ή του ήπατος.
 Γι’ αυτό, αν το πρήξιμο επιμένει ή εμφανιστεί στο ένα πόδι και συνοδεύεται από πόνο και δυσκολία στην αναπνοή, πρέπει να απευθυνθείς στο γιατρό.
                                           


Όμως και η παρατεταμένη ορθοστασία, η εγκυμοσύνη, η έλλειψη άσκησης, η χρήση αντισυλληπτικών και οιστρογόνων είναι επίσης μερικοί από τους παράγοντες που προδιαθέτουν για ευρυαγγείες.
Πολύ συχνά οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες πρωτοεμφανίζονται κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου της εγκυμοσύνης.
Ωστόσο, το 60-70% των φλεβικών προβλημάτων που παρουσιάζονται λόγω εγκυμοσύνης, συνήθως υποχωρούν μέσα στους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό.                                                                


Καθημερινή επάλειψη λοιπόν με την θεραπευτική κρέμα ΑΡΣΙΝΟΗ, η οποία μεταξύ άλλων μειώνει την αίσθηση της πίεσης και της βαρύτητας στα πόδια.
Διαθέτει μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και είναι πραγματικά κατάλληλη για την προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος.
Είναι αναζωογονητική, θεραπεύει τις φλεγμονές και βοηθά γρήγορα και αποτελεσματικά να διαλυθούν οι θρόμβοι.
                                                 

Διαθέτει θαυμάσιες ιδιότητες για την ανακούφιση από τις κράμπες που συχνά συνοδεύουν την φλεβίτιδα και τις ευρυαγγείες.
Είναι παυσίπονη και προσφέρει άμεση ανακούφιση εξαφανίζει τα μπλε και μωβ σημάδια από τις φλέβες από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές..

Μερικά από τα θεραπευτικά ιαματικά της εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια είναι τα εξής:

  • Φασκόμηλο
  • Σπαθόχορτο
  • Λεβάντα
  • Αχιλλέα
  • Μέντα
  • Ρίγανη
  • Αγριοκαστανιά
  • Κυπαρίσσι
  • Αμαμελίδα και έλαιο ευκαλύπτου
  • Αλόη βέρα
  • Σταφυλοκουκουτσέλαιο
  • Δαφνέλαιο
  • Μύρτιλα
  • Αμυγδαλέλαιο
  • Δεντρολίβανο
  • Άρκευθος
  • Αρμπαρόριζα
  • Γεράνι
  • Τεϊόδεντρο
  • Περγαμόντο
  • Μέντα
  • Μάραθο
  • Γκρέιπφρουτ
Κάντε ελαφρύ μασάζ – επάλειψη 2-3 φορές την ημέρα με την κρέμα μέχρι να απορροφηθεί, τοπικά όπου υπάρχει πρόβλημα.
Θα παρατηρήσετε την άμεσα αναζωογονητική παυσίπονη δράση της  ΑΡΣΙΝΟΗΣ και το ευχάριστο άρωμά της.
Αποτελεί μια γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία που όχι μόνο ανακουφίζει τους κιρσούς την φλεβίτιδα και τις ευρυαγγείες, αλλά παράλληλα φροντίζει το δέρμα σας αν έχετε κάποια φλεγμονή ή οίδημα.
Περισσότερες πληροφορίες για την ΑΡΣΙΝΟΗ καθώς και πως μπορείτε να την προμηθευτείτε θα βρείτε ΕΔΩ
Και από αυτή την σελίδα μπορείτε να ενημερώνεστε για πολλά θεραπευτικά και καλλυντικά βιολογικά χειροποίητα προϊόντα : ΠΛΕΙΑΔΕΣ
ΔΑΝΑΗ


Συμπληρωματικές πληροφορίες
από: Από τη Ρίτα Βελώνη
www.womenonly.g
r