Κατανόηση του Ho'oponopono: Μια όμορφη διδασκαλία της Χαβάης για τη συγχώρεση και την διόρθωση των προβλημάτων.

 ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ  Ho'oponopono


Το Ho’oponopono είναι μια εύκολη τεχνική που μας απελευθερώνει από όλα τα είδη αρνητικών συναισθημάτων και τυχόν καταστροφικών συνηθειών που μπορεί να έχουμε κρατήσει.
Δεν απαιτεί κάποια επίσημη εκπαίδευση ή δάσκαλο.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ήσυχο μέρος, να αφιερώσετε περίπου 15-20 λεπτά και ένα ανοιχτό μυαλό και πρόθυμη διάθεση.
Όταν εξοικειωθείτε με την τεχνική χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά.         
                    
Πώς να το κάνετε:
.Καθίστε σε ένα ήσυχο και άνετο μέρος όπου δεν θα σας ενοχλήσουν ή θα σας διακόψουν.
Πάρτε 2-3 βαθιές αναπνοές και κλείστε τα μάτια.
Τώρα σκεφτείτε ένα πρόβλημα/θέμα που σας ενοχλεί.
Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε.
Π.Χ.
Από το ενοχλητικό σας αφεντικό ή έναν συνάδελφο που πήρε την προαγωγή σας ή από τον πρώην σας σύντροφο που σας πλήγωσε βαθιά και δεν είναι πλέον στη ζωή σας ή ακόμα και ένα γεγονός όπως ένα αναπάντεχο χειρουργείο που σας στενοχώρησε πολύ.
Σκεφτείτε το πρόσωπο ή την κατάσταση.
Σκεφτείτε το θέμα που σας απασχολεί με βαθιά συγκέντρωση και νιώστε τα συναισθήματα.
Ναι, θα μπορούσε να είναι και θα είναι λίγο επώδυνο, αλλά χρειάζεται να το σκεφτείτε.
Τώρα πείτε νοητά Τις 5 ‘μαγικές’ φράσεις με την ίδια σειρά:
Συγχώρεσέ με
Σε συγχωρώ
Σε ευχαριστώ
Σε αγαπώ
Σε απελευθερώνω
Μπορείτε να επαναλάβετε τις 5 λέξεις  7 φορές, έχοντας μέσα σας την εξήγηση και το συναίσθημα που προσδίδουν η κάθε μια από αυτές.
Απλά διαβάστε την εξήγηση μια φορά κατανοήστε το νόημα και αυτό είναι αρκετό.
Μετά κάνετε την εξάσκηση σας με τον τρόπο που διαβάσατε παραπάνω.
Δηλ. εστιαζόμενοι στο πρόβλημα επαναλαμβάνετε την πεντάδα των μαγικών λέξεων για 7 φορές μέχρι να νιώσετε πλήρως ή αρκετά ικανοποιημένοι και εμφανώς πιο ανάλαφροι.

Καλό είναι όμως και πιο αποτελεσματικό να κάνετε αυτή την άσκηση πρώτα στον εαυτό σας με 7 η 21 επαναλήψεις και μετά σε οποιονδήποτε η οτιδήποτε άλλο..

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Συγχώρεσέ με.

Να συγχωρείς τον εαυτό σου για τα άλυτα ζητήματα μέσα σου και να κάνεις ειρήνη μαζί τους.

Να συγχωρέσεις τον άλλον επειδή έπαιζε τον αρχηγό στη ζωή σου και να έχεις επιείκεια, και για τα δικά του ημιτελή μαθήματα.
Αυτό βοηθά στην ανάκτηση του ορθού λόγου και της ευθύνης των προβλημάτων.
Να ζητήσεις συγχώρεση απο τον άλλον η την κατάσταση για οποιαδήποτε λανθασμένη απο εσένα παρεμβολή η χειρισμό ..
 Αυτό σας απομακρύνει από το να είστε θύμα η να κάνετε τον άλλον θύμα, και σας επιτρέπει να αποδεχτείτε τα τρωτά σας και τα τρωτά τους σημεία.

Σε συγχωρώ
Μιλώντας με τον εσώτερο εαυτό σας και έχοντας ενσυναίσθηση σας, με όσα έχετε περάσει καθώς τα επαναφέρετε στην μνήμη σας για να διδαχθείτε όσα δεν είχατε καταλάβει πριν.
Επίσης να συμπονήσετε τον άλλον που πρέπει να παίξει σκληρό ρόλο στη ζωή σας ίσως εν αγνοία του για να σας βοηθήσει να τελειοποιηθείτε.
Σας βοηθάει ως ένα αυστηρός δάσκαλος για να πάρετε μαθήματα και σας προσκαλώ να κρατήσετε την οργή και τη θλίψη στην άκρη για λίγο και να εργαστείτε με το μυαλό και την πίστη σας, γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα όλα είναι καλά και σωστά και ας μην μπορείτε να το δείτε ακόμα.

Σε ευχαριστώ

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη θεϊκή παρέμβαση. Πείτε ένα ειλικρινές «ευχαριστώ» στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας που συνεργάστηκαν μαζί σας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και τη μάθηση μαζί σας, ευχαριστώ και στον άλλον που σας άφησε να αντιμετωπίσετε αυτό που διαφορετικά θα είχατε αποφύγει.

Το να είστε ευγνώμονες για όλη την αυτοπραγμάτωση σας βοηθά να μεταμορφωθείτε και σας βάζει σε μια θετική ζώνη.
 Ως εκ θαύματος, η επαναλαμβανόμενη πρακτική αλλάζει και την καρδιά του άλλου.

Σε αγαπώ .

Επαναλαμβάνοντας αυτό στον ανώτερο Εαυτό σας για να σας καθοδηγήσει και να σας φροντίσει, κάνει την καρδιά σας να διευρύνεται και η αγάπη έχει τη δύναμη να ξεπεράσει το πικρό προς το καλύτερο.
Εκπέμπετε επίσης την ίδια αίσθηση και ενέργεια αγάπης  για τον ανώτερο εαυτό του άλλου που δεν είναι ξεχωριστός από εσάς.


Σε απελευθερώνω
Πλήρης ευθύνη σημαίνει να τα αποδέχεσαι όλα - ακόμα και οι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή σου και τα προβλήματά τους, γιατί τα προβλήματά τους είναι δικά σου αποτυπώματα.
Απελευθερώνεις και την ευθύνη του άλλου με αγάπη να έρχεται σε σύγκρουση μαζί σου για να συνεχίσει το μάθημα με τον δύσκολο και αυστηρό τρόπο, το μάθημα θα συνεχίζεται πια με την απελευθέρωση της ευθύνης του άλλου και με την αποδοχή της ύψιστης αγάπης από όλους και για όλα.

Για αρχή καλό είναι να εφαρμόσετε την τεχνική, ιδιαίτερα αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα που είναι ανάγκη να επιλυθεί, για 21 μέρες καθημερινά.
Αφού κατανοήσετε την τεχνική θα πρέπει να λετε αυτές τις 5 λέξεις σκεπτόμενοι το θέμα που σας απασχολεί επι 21 φορές καθημερινά και για να έχετε πλήρη καθαρότερη επιτυχία για 21 μέρες
Αφού θα έχετε εξοικειωθεί θα αποκτήσετε την απαραίτητη διαίσθηση που χρειάζεστε για να ξέρετε πως θα την εφαρμόζετε αναλόγως το πρόβλημα, μπορεί ας πούμε σε μια ξαφνική διαμάχη με άλλο πρόσωπο ή να δείτε άλλους να διαπληκτίζονται θα χρειαστεί να κάνετε το hooponopono «τις 5 λέξεις» μόνο μια φορά ή επανάληψη γρήγορη των 5 λέξεων επι 7 φορές και να επέλθει ειρήνη, που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική  όσο αισθάνεστε ότι χρειάζεται και αναλόγως την περίπτωση.

Οι πρώτες 21 μέρες καθημερινής εφαρμογής του Ho’oponopono είναι πολύ σημαντικές για το συντονισμό αλλά και για την εμφάνιση των πρώτων αλλαγών στο σύστημα σας.
Το Ho’ oponopono λειτουργεί προς όλες τις κατευθύνσεις του χρόνου, σε όλες τις διαστάσεις και καθώς δημιουργεί θετικές δονήσεις μπορεί να επιλύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα.
Όπως λέγεται είναι η Αγάπη σε Δράση!

                      *************
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
HOOPONOPONO
το Hoʻoponopono είναι μια πρακτική από την  Χαβάη για συμφιλίωση και συγχώρεση.
Η τεχνική δημιουργήθηκε από τον Morrnah Simeona και διαδόθηκε από τον Dr. Hew Len. Η Χαβανέζικη λέξη
Hooponopono μεταφράζεται στα αγγλικά απλώς ως  διόρθωση, kai με τα συνώνυμα ως διαχείριση  ή  επίβλεψη.
"Ho'o" σημαίνει "αιτία" στα Χαβάη και "ponopono" σημαίνει "τελειότητα", ο όρος μπορεί να μεταφραστεί πιο απλά ως " κάντε το σωστό ".

Η χαβανέζικη τεχνική του Ho'oponopono βασίζεται επίσης στον Νόμο της Αντήχησης που είναι κοντά στη δημοφιλή έννοια του Νόμου της Έλξης.

Ο νόμος της αντήχησης δηλώνει ότι οι ταραχοποιοί, οι ειρηνοποιοί, οι ειρηνιστές που συναντάτε στην πορεία είναι όλα συνέπειες των εσωτερικών σας πράξεων. Είναι οι κάτοικοι της απαγορευμένης πόλης μέσα στο μυαλό σας, η εκδήλωση των δικών σας ημιτελών συγκρούσεων ή των κερδοφόρων ορόσημων στο σοβαρό ταξίδι σας που έχετε κάνει μέχρι τώρα.
Έτσι, ίσως χρειάζεται να κάνετε έναν απολογισμό με ποιους είστε περιτριγυρισμένοι.

ΔΑΝΑΗ

Μερικές πληροφορίες
https://xmonks.com/healing-our-hearts-and-the-world-through-hooponopono/