Άγγελοι - Ντέβας, οι Οικοδόμοι των Μορφών




Αφορμή για την συγγραφή, αυτού του παρακάτω κειμένου, είναι η διαρκώς επεκτεινόμενη Πλάνη, περί της φύσης των Αγγέλων ή Ντέβα (Deva), για τις εργασίες τους, τις υπηρεσίες τους, τις δυνάμεις τους και την εσωτερική τους απεικόνιση (μορφή τους)
 Τα παιδιά των αγγέλων είναι τα μαγικά πνεύματα της φύσης που φέρνουν αφθονία και ισορροπία στον πλανήτη, εφόσον τα εκτιμούμε και τα σεβόμαστε.
Τα πνεύματα της φύσης μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τους ρυθμούς της φύσης και τη θέση μας στον κόσμο.
Ο αριθμός των αγγέλων της φύσης ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των ανθρώπων πάνω στη γη.
                                                           


Χρειάζονται πραγματικά αμέτρητα αιθερικά πλάσματα για να διατηρείται αυτός ο κόσμος σε λειτουργία και ισορροπία.
Οι άγγελοι της φύσης, έχουν δικά τους εξελιγμένα ακτινοβόλα πλάσματα που αφενός είναι σαφώς πιο εξελιγμένα αυτούς, αφετέρου εποπτεύουν και συντονίζουν τις ομαδικές τους εργασίες
.Αυτά τα πλάσματα ονομάζονται Ντέβας και έχουν ευθύνη τους μεγάλες περιοχές, όπως ένα βουνό, μια πεδιάδα, ένα ποτάμι, έναν ιερό χώρο.
Συχνά συνεργάζονται με τους ανθρώπους,  ιδιαίτερα σαν προστάτες των ιερών τοποθεσιών.

Μπορεί να βρίσκονται μέσα σε κρυστάλλους λευκού χαλαζία, ή ακόμα και μέσα στις εσάνς των αιθερίων έλάιων.

                                                         


Άγγελοι ή Ντέβα, οι Οικοδόμοι των Μορφών
Είναι συνεργάτες της ανθρωπότητας στο εξελικτικό μονοπάτι.

Είναι στην πραγματικότητα ένα αποτέλεσμα του αγαθοεργού δημιουργικού έργου (beneficient magic).
Κατά κυριολεξία όλη η ενέργεια της ύλης αλλά και όλη η ύλη είναι φύση αγγελική η ντεβαική.

Αποτελούμαστε από αγγελική ουσία (ντεβαική), εκτός από τα ενεργειακά μας κέντρα που είναι φύσεως μοναδικής δηλ. σχετίζονται με την ενέργεια της Μονάδας.

Η ανθρωπότητα είναι η μία πλευρά αρσενική γραμμή στο εξελικτικό τόξο.
Οι ντέβα αποτελούν την αντίθετη πλευρά και επομένως την θηλυκή γραμμή.

Ο άνθρωπος είναι έμφυτη Ενυπάρχουσα, σύμφυτη, εγγενής αγάπη,  και αναπτύσσεται με την επέκταση της επαφής και την εμπειρία.
  Η ανθρωπότητα βρίσκεται πάνω στην γραμμή της 2ης ακτίνας (Αγάπη – Σοφία ) και μαθαίνει με τον οραματισμό και πρέπει ν αναπτύξει τον οραματισμό.

Οι άγγελοι – ντέβα είναι έμφυτη Ενυπάρχουσα Ενεργός Nοημοσύνη (3η ακτίνα) και μαθαίνουν μέσω της ακοής και γι’  αυτό πρέπει ν αναπτύξουν, την ακοή. Μαθαίνουν με την μείωση της επαφής.

Συστέλλονται στην ύπαρξη:
Εμείς αναπτύσσουμε την συνείδησή μας επεκτείνοντάς την.


Ο άνθρωπος μαθαίνει με το να ελέγχει, με τον ορθό τρόπο και με τον αυτοέλεγχο, που είναι η μέθοδος που εργάζεται η 2η ακτίνα (αν ο τρόπος ελέγχου αλλά και η   αυτοπειθαρχία δεν είναι ορθή, έχουμε φαινόμενα σαν αυτά που παρατηρήθηκαν στην αρχαία Ατλαντίδα).

Φαίνεται, ότι ίσως, μετά το χάσιμο των λέξεων δύναμης από τους Άτλαντες, η εργασία που παρείχαν οι ντέβα, αντικαταστάθηκε από δουλεία που παρείχαν, οι άνθρωποι (Αρχή αποδοχής της ιδέας της δουλείας – διαστροφή ελέγχου με τον ορθό τρόπο).

Oι άγγελοι – ντέβα μαθαίνουν με το να ελέγχονται.
Η ανθρωπότητα πρέπει να μάθει τον οραματισμό και το να εργάζεται με το χρώμα.
  Είναι επίσης σπουδαίο να κάνει ορθή χρήση του ήχου σε όλα τα επίπεδα (αρχή της εσωτερικής σιωπής – αρχή, λόγου – της λαλιάς – Λόγος).

Θα πρέπει να δίνουμε έμφαση στην δημιουργική μας όψη, ώστε να εφελκύσουμε ανταπόκριση από τους ντέβας και να τους βοηθήσουμε να φέρουν σε έκφραση την εργασία τους
   Οι ήχοι που παράγουμε εφελκύουν τους αγγέλους – ντέβας προς και σε οτιδήποτε κάνουμε.

Ο Θιβετανός Διδάσκαλος, μας λέγει, ότι οι χωριστικές και κακοήθεις σκέψεις του ανθρώπου, είναι σε μεγάλο βαθμό, υπεύθυνες για την άγρια φύση των άγριων ζώων αλλά και για τις αντιδράσεις του πλανήτη μας, της Γης π.χ πανούκλες, επιδημίες, σεισμοί, φυσικές καταστροφές.



Έτσι, λοιπόν οι ήχοι που παράγουμε σαν ανθρωπότητα σ όλα τα επίπεδα έχουν τις συνέπειές τους.

Οι εξελίξεις, τόσο η ανθρώπινη αλλά και η ντεβαική, συναντώνται στο βουδικό πεδίο, το πεδίο της ενόρασης ή της καθαρής αγάπης,

Είναι σ’ αυτό το πεδίο που ο άνθρωπος γίνεται ο θείος Έρωτας, όπου η αρσενική και η θηλυκή όψη ενοποιούνται (ο γάμος στους ουρανούς).

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, να συναντηθεί ο άνθρωπος η να πραγματοποιήσει επαφή   με το ντεβαικό βασίλειο σ’ αυτό το επίπεδο, γιατί εκεί βρίσκεται, στο ψυχικό επίπεδο, στο   πεδίο της συνείδησης της ψυχής.

Είναι σημαντικό να μην πραγματοποιηθεί επαφή, από το φυσικό πεδίο ή το αστρικό (που συνήθως συμβαίνει) γιατί αυτά τα επίπεδα εκπροσωπούν τις κατώτερες όψεις της ύπαρξης
Οι ντέβα είναι η ουσία της οντότητάς μας, της ύπαρξής μας.
Γι ‘ αυτό πρέπει να λαμβάνουμε προφύλαξη στη πραγματοποίηση επαφής μαζί τους.


Η εργασία μας είναι να ελέγξουμε την ντεβαική ουσία μέσα στους δικούς μας φορείς και μετά να εργαστούμε με την ντεβαική ουσία στο περιβάλλον μας (ένα παράδειγμα, είναι οι πολλοί, εξυπηρετητές που εργάζονται σε διάφορους τομείς Προστασίας του περιβάλλοντος GREENPEACE, ομάδες προστασίας δασών, προστασία άγριων ζώων κλπ).

Εργαζόμαστε με τους ντέβα, κατά την διάρκεια της προσευχής μας με ήχο  και στον διαλογισμό, γιατί παρέχουν την απαραίτητη εκείνη μορφή, στα εσωτερικά πεδία.


Υπάρχουν άγγελοι – ντέβα σε κάθε επίπεδο εξέλιξης στο σύμπαν, λόγω του ότι αποτελούν την ουσία του κάθε επιμέρους πεδίου.

Οπότε συνεργάζονται με την ψυχή κατά το στάδιο της ενσάρκωσης και μας βοηθούν να δομήσουμε τους φορείς, του φυσικό αιθερικού- αστρικού – νοητικού φορέα.
                                                                 


Όπως κάθε Μόνιμο Άτομο, κραδαίνεται με την σειρά του κατά την διάρκεια του σταδίου της ενσάρκωσης, οι συντονιζόμενοι με τον κραδασμό ντέβα και τα στοιχειακά εφελκύονται να δομήσουν το φορέα για την επερχόμενη ενσάρκωση.

Αυτή η διαδικασία, θα υπόκειται στον ρυθμιστικό παράγοντα, της Δράσης Αντίδρασης  του ενσαρκούμενου ανθρώπου.

Ειδικά εξειδικευμένοι ντέβα, επιστατούν, σύμφωνα με την 1η αρχή της κοσμικής Νομοτέλειας και θα εργαστούν σε κάποιο βαθμό σχετιζόμενοι με τις επιλογές της κατερχόμενης σε ενσάρκωση ψυχής.

Ο Εγωικός λωτός (Αιτιώδες σώμα – το παραπέτασμα του Ναού – ο φορέας της Ψυχής) οικοδομείται από πολύ εξελιγμένους ντέβα, που ατομικοποιήθηκαν σε ένα προηγούμενο ηλιακό σύστημα από το τωρινό, τους ηλιακούς αγγέλους .

 Υπάρχουν δύο Διακλαδώσεις στην γραμμή των Ντέβα

Οι Ηλιακοί Άγγελοι ή Ηλιακοί Κύριοι –
Οι Κύριοι του ανελικτικού τόξου.
Συνεργάζονται με τα ποικίλα βασίλεια της φύσης και βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Στα νοητικά πεδία, οι ντέβα αυτοί, ατομικοποιούνται (αποκτούν συνείδηση ατομικοποιημένης ύπαρξης) όπως και ο άνθρωπος, παραμένοντας όμως στη γραμμή της Ντεβαϊκής ανέλιξης.
   Καμιά φορά συμβαίνει κάποιο ντέβα να περάσει από το αγγελικό Βασίλειο στο ανθρώπινο και λέγεται ότι, αυτό συμβαίνει μέσω του βασιλείου των πτηνών.


Οι Σεληνιακοί Κύριοι ή οι Κύριοι της Μορφής; Βρίσκονται στο ενελικτικό