Ο υπέροχος κόκκινος Αχάτης ένα γοητευτικό πολύτιμο πετράδι.

 

Είναι δύσκολο να μην ερωτευτείς αχάτες.
Αυτοί οι όμορφοι, πολύχρωμοι και χαρούμενοι πολύτιμοι λίθοι είναι από τους πιο ευέλικτους στον κόσμο των κρυστάλλων.
                                           


         

Από υπέροχους μελωδούς που είναι  φτιαγμένοι με λεπτές φέτες αχάτη, μέχρι καταπραϋντικά νυχτερινά πορτατίφ και λάμπες νυκτός, μενταγιόν για τον λαιμό και κομψά βραχιόλια, υπάρχει κάτι στην ενέργεια του αχάτη που είναι διασκεδαστικό, ελαφρύ και ξέγνοιαστο.
Είναι ενός ζωντανός γλυκός κρύσταλλος ο κόκκινος αχάτης.
                        

Αυτός ο ζωηρός και φλογερός θεραπευτικός κρύσταλλος έχει μια ισχυρή σύνδεση με τα κατώτερα ενεργειακά κέντρα, ειδικά το τσάκρα της ρίζας και το ιερό τσάκρα.
Ωστόσο, η πολύπλευρη δόνηση του μπορεί επίσης να ισορροπήσει όλα τα τσάκρα, ιδιαίτερα το ηλιακό σας πλέγμα, το τσάκρα της καρδιάς και το τρίτο μάτι.

Οι αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι ο κόκκινος αχάτης έχει μια ιδιαίτερη συγγένεια με όσους γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Αιγόκερου.
                                            

        

Οι Ιχθείς, ο Ταύρος και ο Σκορπιός όμως καθώς και όλα τα ζώδια πιστεύεται επίσης ότι επωφελούνται από τη ζεστή λάμψη του κόκκινου αχάτη.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξερευνήσουμε αυτόν τον κρύσταλλο και θα ανακαλύψουμε τις υπέροχες ιδιότητες του.
Θα μάθετε επίσης διαφορετικούς και απλούς τρόπους να χρησιμοποιείτε αυτό το ολιστικό εργαλείο για να υποστηρίξετε τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική σας ευεξία.
                                      

*Τρόποι χρήσης του κόκκινου αχάτη

Ο κόκκινος κρύσταλλος αχάτης έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως ένδειξη προστασίας έναντι των αρνητικών ενεργειών, ενώ ενσταλάζει στον χρήστη αυτοπεποίθηση και θετικά συναισθήματα.
Γνωστή ως «η πέτρα του πολεμιστή», λέγεται ότι ανάβει τη φωτιά στην καρδιά σας και σας παρακινεί να επιδιώξετε αυτό που θέλετε.

Είναι ένας εξαιρετικός λίθος υποστήριξης για καλλιτέχνες και συγγραφείς καθώς βοηθά στην τόνωση της δημιουργικότητας.
Οι ειδικοί στους κρυστάλλους ισχυρίζονται επίσης ότι η ενέργεια του κόκκινου αχάτη μπορεί να έχει πολύ θετική επίδραση στους μάγειρες, τους σεφ και τους αρτοποιούς, καθώς τους προστατεύει από ατυχήματα στην κουζίνα.

Άλλα και άσους κάνουν διάφορες χειρονακτικές εργασίες προστατεύονται από την δυνατή και προστατευτική ενέργεια του.
Παρέχει επίσης στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους ψυχαγωγίας συναισθηματική αντοχή και υπομονή.
                                        

               

*Πως καθαρίζουμε και ενεργοποιούμε τον κόκκινο Αχάτη.

Θα πρέπει να καθαρίσετε αυτόν τον θεραπευτικό κρύσταλλο μία φορά το μήνα ή πιο συχνά εάν το χρησιμοποιείτε τακτικά.
Οι συλλέκτες κρυστάλλων λένε ότι η τοποθέτησή του πάνω από αιματίτη λίθο είναι ένας αποτελεσματικός και απλός τρόπος για να αφαιρέσετε τυχόν επιβλαβείς κραδασμούς που μπορεί να έχουν αποθηκευτεί.
Οι πολύτιμοι λίθοι που έχετε αγοράσει έχουν περάσει από πολλά χέρια πρίν φτάσουν στα δικά σας και έχουν αρκετούς αρνητικούς κραδασμούς από τη στιγμή που αποσπάσθηκαν από τη γή.
Παραδείγματα είναι ο πόνος του κρυστάλλου από τον αποχωρισμό του από τη γή ,η κούραση του εργάτη που  εξορύσσει τους κρυστάλλους ,η μεταφορά από τα χέρια των εμπόρων .
Θα ήταν ασύμφορο να φορέσετε χωρίς να αφαιρέσετε τις αρνητικές ενέργειες .

Πρέπει να είστε βέβαιοι πως το πετράδι θα παραμείνει στην κατάσταση που βρίσκετε και δεν θα περάσει σε χέρια άσχετα μετά τον καθαρισμό του.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να να καθαρίσεις τους κρυστάλλους αυτό που προτείνω είναι να τους τοποθετήσετε στο χοντρό αλάτι για τρείς μέρες σε γυάλινο ή ξύλινο μπώλ .
Να είναι σκεπασμένο μέχρι επάνω
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλούς ομοειδείς  λίθους  σε ένα δοχείο αλλά μη βάλετε μαζί διαφορετικού είδους λίθους.

                                      


Μετά από τρείς μέρες βγάλτε το πετράδι και ξεπλύνετε το με άφθονο νερό κάτω από τη βρύση, σε μια πηγή με νερό (εκτός από κάποιους λίθους που τους καταστρέφει όπως ο μαλαχίτης ).

Το αλάτι θα πρέπει να πεταχτεί και να μη χρησιμοποιηθεί σε άλλο καθαρισμό .
Στεγνώστε το λίθο με ένα πανί και βάλτε τον σε ένα υφασμάτινο πουγκί μέχρι να έρθει η ώρα της ενεργοποίησης .

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τους κρυστάλλους και με φασκόμηλο για φρεσκάρισμα της ενέργειας συχνά το περνάς από πάνω καίγοντας το σαν το λιβάνι.

Ένας άλλος τρόπος είναι να τον βάλεις στη γή και να τον αφήσεις για να αποφορτιστεί φυσικά .

Αφού καθαρίσουμε με νερό τους λίθους μετά τους φορτίζουμε στον ήλιο για λίγη ώρα ή στην Σελήνη ειδικά όταν είναι γεμάτη.
Όταν καθαρίσετε τους κρυστάλλους καλό είναι να τους ενεργοποιήσετε .
Βάλτε τον κρύσταλλο με το αριστερό σας χέρι και σκεπάστε τον με το δεξί  .
Σκεφτείτε ένα φώς να σας λούζει από πάνω και να σας καθαρίζει και συνδεθείτε με τον ανώτερο σας εαυτό .

Νιώστε τον κρύσταλλο αν έχει καθαρίσει και πείτε του για πιο λόγο  θα τον χρησιμοποιείτε . π.χ Θα εργάζεσαι για θεραπεία ,διαλογισμό ,καθαρισμό χώρου ) με αγάπη και με σύνδεση και συνείδηση ξυπνήστε του τις ενεργειακές δυνάμεις του ορυκτού .
Επειδή είναι ζωντανοί οργανισμοί οι κρύσταλλοι χρειάζονται φώς και καθαρό αέρα.
Ιδανικό χώρος φύλαξης είναι σε γυάλινη βιτρίνα που είναι προστατευμένα από σκόνη και επιτρέπουν το φώς να τα περιβάλλει .
Μπορείτε να τα έχετε σε πουγκιά η σε ξύλινα, φυσικά υλικά κουτιά.
                                   


*Πως να υποστηρίξετε την οικονομική σας ζωή.

Οι ολιστικοί θεραπευτές που εργάζονται τακτικά με πολύτιμους λίθους συνιστούν κόκκινο αχάτη για όσους δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα οικονομικά τους.

Πιστεύουν ότι η ενέργεια αυτής της πέτρας μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν πιο λογικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες αποφάσεις όταν εργάζονται με έναν προϋπολογισμό, η ένα πλάνο εργασίας.
 Αποθαρρύνει τις υπερβολικές δαπάνες και τις άσκοπες σπάταλες και μειώνει την επιθυμία για πράγματα που δεν είναι απαραίτητα στη ζωή.

Εάν χρησιμοποιείτε για θεραπεία την άσκοπη σπάταλη των χρημάτων σας ψωνίζοντας πράγματα που στην ουσία δεν σας χρειάζονται  και το έχετε ως διαφυγή για ένα ανήσυχο μυαλό και έναν αγχωτικό τρόπο ζωής, ο κόκκινος αχάτης μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε αυτή τη σύνδεση.

Αυτός ο σοφός κρύσταλλος σας ενθαρρύνει να αναλογιστείτε τους λόγους πίσω από τις συνήθειες δαπανών σας και σας βοηθά να βρείτε πιο υγιεινούς τρόπους διαχείρισης στρες και άγχους, όπως η έναρξη ενός προγράμματος άσκησης ή η ανακάλυψη ενός νέου χόμπι.

Μαζί με την μαύρη τουρμαλίνη, ο κόκκινος αχάτης δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και ρίχνει φως σε τομείς της ζωής σας όπου μπορεί να υπάρχουν κάποιες αδυναμίες.
Ο κόκκινος αχάτης σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε τα πράγματα αντικειμενικά και με καθαρό μυαλό.
Μπορεί να σας ωθήσει να θέσετε στόχους και να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας υποθέσεις.
Ο κόκκινος αχάτης είναι ένας κρύσταλλος του τσάκρα της καρδιάς, που υποστηρίζει επίσης το ηλιακό πλέγμα (το κέντρο της δύναμης της θέλησής σας).
Ως εκ τούτου, αυτή η πέτρα μπορεί να είναι ένας τέλειος σύντροφος εάν θέλετε να φέρετε μια νέα προσέγγιση στις ρομαντικές σας σχέσεις.
Εάν είστε κάπως συνεσταλμένοι στην αγάπη, αυτό το φλογερό στολίδι μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας ενώ σας βοηθά να αποδεχτείτε τον εαυτό σας για αυτό που είστε.

Όταν βγαίνετε από έναν χωρισμό, μπορεί να αισθάνεστε πιο εσωστρεφείς και να έχετε την τάση να αναλύετε τους λόγους για τους οποίους τα πράγματα δεν πήγαν καλά.
Ο διαλογισμός με τον κόκκινο αχάτη μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τι θέλετε σε μια σχέση και να κάνετε την εσωτερική δουλειά. Στη συνέχεια, όταν κάποιος ξεχωριστός έρθει στη ζωή σας, θα είστε σίγουροι και πιστοί στον εαυτό σας.

Η συχνότητα του κόκκινου αχάτη καταπραΰνει και θρέφει την καρδιά και απομακρύνει κάθε πικρία ή δυσαρέσκεια που μπορεί να εμφανιστεί μετά το τέλος μιας σχέσης.
Σας ενθαρρύνει να ξεκινήσετε από την αρχή, διατηρώντας ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό σε νέους ανθρώπους και νέες προοπτικές.

Αυτός ο θεραπευτικός πολύτιμος λίθος σας βοηθά να συντονιστείτε με τα εσωτερικά σας συναισθήματα και τη διαίσθησή σας.
Μπορείτε να πλοηγηθείτε στη ζωή γνωρίζοντας ότι προορίζεται για εσάς θα φτάσει τελικά σε εσάς.
                                                                 

*Για να υποστηρίξετε τη σωματική σας ευεξία

Ο κόκκινος Αχάτης

Αντιστοιχεί στο 1ο ενεργειακό κέντρο που είναι γνωστό επίσης και ως ριζικό κέντρο.
Το όνομά του σημαίνει Στήριγμα.
Στο ανθρώπινο σώμα, το ενεργειακό αυτό κέντρο εντοπίζεται στην περιοχή του πυελικού πλέγματος στην περιοχή δηλαδή μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων και σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα, τα επινεφρίδια, τον μυελό των οστών και την υποστήριξη του σώματος.

Όταν δεν είναι μπλοκαρισμένο λάμπει με ένα φλογερό κόκκινο χρώμα.

Κατά τη διάρκεια της κρυσταλλικής θεραπείας, ο κόκκινος αχάτης χρησιμοποιείται συνήθως για να καταπραΰνει τις πεπτικές ανισορροπίες και να αφαιρεί τα μπλοκαρίσματα στο λεμφικό σύστημα.
Όπως όλοι οι κόκκινοι κρύσταλλοι, είναι συνδεδεμένος με το κυκλοφορικό σύστημα και υποστηρίζει τις λειτουργίες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Σε συνδυασμό με το οπάλιο της φωτιάς, είναι μια εξαιρετική θεραπευτική πέτρα για να ξεπεράσετε τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες και να φέρετε νέα ενέργεια στη σεξουαλική σας ζωή.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της πνευματικότητας
κα της ανύψωσης της ενέργειας ισχυρίζονται ότι ανοίγει το κέντρο της κουνταλίνι - όπου αποθηκεύεται η επιθυμία και ο αισθησιασμός σας - και εξαλείφει τα μπλοκαρίσματα στα αναπαραγωγικά σας όργανα.

Εάν έχετε έναν καλό φίλο που περιμένει παιδί, σκεφτείτε να του πάρετε ένα κομμάτι κόκκινο αχάτη.
Οι δονήσεις του μπορεί να είναι πολύ καταπραϋντικές και χαλαρωτικές τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.
Κάποιοι μάλιστα λένε ότι υποστηρίζει μια υγιή εγκυμοσύνη και εύκολο τοκετό.
Η μεταφορά ενός κομματιού αυτού του υπέροχου κρυστάλλου μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για γυναίκες με κράμπες περιόδου ή επώδυνους κύκλους.

Χρησιμοποιήστε τον κόκκινο αχάτη για να ανυψώσετε το πνεύμα σας, να ανοίξετε το μυαλό σας και να ξεπεράσετε τα όριά σας

*Φορώντας τον κόκκινο Λίθο σας

Το πρώτο τσάκρα, που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, σχετίζεται με τη στήριξη και με τη γείωση της ενέργειας στέλνοντας την στη γη.
Μια απλή άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να δυναμώσετε τα πόδια σας και να αναπτύξετε καλύτερη γείωση είναι να σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά και να πιέσετε προς τα κάτω σαν να προσπαθούσατε να σπρώξετε το πάτωμα.
 Σφίξτε τα γόνατά σας καθώς το κάνετε αυτό μέχρι να τα νοιώσετε να πάλλονται και εκπνεύστε χαλαρώνοντας τα γόνατα αφήνοντας την ενέργεια να περάσει στο πάτωμα και να φύγει.

Φορέστε αυτό τον κόκκινο Αχάτη για να ξεμπλοκάρετε το ριζικό τσάκρα, και συνδεθείτε με την αισιοδοξία, την αισιοδοξία, τον αυθορμητισμό και την έμπνευση.

*ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΛΙΘΟΙ:

Στην κρυσταλλοθεραπεία κόκκινοι θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν στο φάσμα τους από καστανοκόκκινο σκούρο, κόκκινο έως πορτοκαλοκόκκινο ανοιχτό.

Οι κόκκινοι λίθοι ενισχύουν την ενέργεια, τη δύναμη και το θάρρος.
 Έχουν συνδεθεί με την υγεία, το πάθος, τη δράση, την προστασία, τη γέννηση, την αλλαγή και τις όμορφες ερωτικές συγκινήσεις .
Είναι οι ενεργοποιητές των πέντε αισθήσεων και προκαλούν συναισθηματική, ψυχική και σωματική αποτοξίνωση.
Οι κόκκινοι λίθοι υποστηρίζουν την υγιή σεξουαλικότητα, τη θέληση για ανάπτυξη ψυχική και πνευματική, την επαναστατικότητα σε κάθε τι σκοτεινό και άσχημο, τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητα, την αγάπη και τον έρωτα. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το χαμένο ενδιαφέρον σας για τη ζωή.
 Φέρνουν την αγάπη και το ρομαντισμό στη ζωή σας προκαλώντας αισθήματα ευτυχίας ψυχικής δύναμης και θέλησης.
Σας κάνουν ικανούς να επιβιώνετε σε δύσκολες ή απρόοπτες καταστάσεις.
Ευνοούν τα νέα ξεκινήματα, την τύχη και την έλξη αφθονίας την αλλαγή κατοικίας, την επαγγελματική στροφή, κάθε είδους αλλαγή και βελτίωση του τρόπου διαβίωσης καθώς και την απαλλαγή από περιττά βάρη και δυσμενείς σχέσεις.

Τονώνουν την κυκλοφορία και διευκολύνουν τη ροή του αίματος. Βοηθούν τη γρήγορη ανάρρωση από κρυολογήματα και υπερκόπωση.

Οι κόκκινοι λίθοι είναι χρήσιμοι σε ενεργειακούς θεραπευτές, σε καλλιτέχνες, σε χορευτές, σε δημιουργούς, τεχνίτες, ντετέκτιβ, ερευνητές, σε όσους ασχολούνται με υπηρεσίες ομορφιάς, σε σχεδιαστές ρούχων, σε γραφεία συνοικεσίων, σε πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, σε όσους ασχολούνται με τη γη και τη φύση σε οδηγούς σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε υπηρεσίες security.

Αν θέλετε να επεκτείνετε τους δικούς σας λίθους για την τσάκρα συλλογή σας, ή αν κατασκευάζετε το δικό σας κιτ θεραπείας κρυστάλλων, ο κόκκινος αχάτης είναι ένας κρύσταλλος που πρέπει να έχετε κατά νου.
Δεν είναι μόνο ένας ευέλικτος πολύτιμος λίθος, αλλά είναι επίσης ένα θαύμα για τα μάτια.
                                         



Είναι μια ισχυρή θεραπευτική πέτρα που δημιουργεί ένα όμορφο και σαγηνευτικό διακοσμητικό κομμάτι, που θα διατηρήσει τις θετικές δονήσεις σας και θα προσελκύσει χαρά, αφθονία και ζωντάνια στη ζωή σας.

Μετάφραση:
ΔΑΝΑΗ


πηγή : https://gr.crystalo.com/blogs