ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΕΜΠΑΠ ΣΟΓΙΑΣ ΜΕ ΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
- ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΕΜΠΑΠ ΣΟΓΙΑΣ.
- ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
- ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
- ΚΡΕΜΥΔΙ
- ΝΤΟΜΑΤΑ
- ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- ΚΕΤΣΑΠ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ, ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ.
ΥΛΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ:
- 1 ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΜΕΝΟ.
- ΣΚΟΡΔΟ
- ΚΑΡΥ
- ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ
- ΛΑΔΙ
- ΖΑΧΑΡΗ
- ΔΥΟΣΜΟΣ
- ΑΛΑΤΙ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ 'Η ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.
ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ.
ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΛΑΔΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ. ΚΕΤΣΑΠ 'Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ
ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.
......ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ......
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΓΙΑΣ.
ΥΛΙΚΑ:
- ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΣΟΓΙΑ ΚΙΜΑΣ
- 2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, 'Η ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΛΙΩΜΕΝΟ
- 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
- ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΔΥΟΣΜΟ
- 4 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΡΙΜΕΝΟ
- ΑΛΑΤΙ
- 2 ΖΩΜΟΥΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΜΕΝΟ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΙ
- 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΔΙ
- 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
- 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
- 1 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΕΝΟ
- 1 ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΡΥ
- 1 ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ
- 20γρ. ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
[την προσθέτουμε στο μείγμα λίγο πριν τα πλάσουμε για τηγάνισμα, ή για τον φούρνο.]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ, [ΞΥΔΙ, ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΚΑΡΥ, ΔΥΟΣΜΟ, ΖΑΧΑΡΙ, ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ, 1 ΖΩΜΟ ΤΡΙΜΕΝΟ].
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.(1-2 ώρες)
ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΔΥΟΣΜΟ, ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΡΙΜΕΝΑ, ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ,
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΤΥΡΙ, ΤΟΝ 2ο ΖΩΜΟ ΤΡΙΜΕΝΟ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΛΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΤΑ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΑ, ΤΗΝ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.
.......ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.....
ΚΙΜΑΣ ΣΟΓΙΑΣ
[ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ, ΜΟΥΣΑΚΑΣ, ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ, κτλπ]
ΥΛΙΚΑ:
- ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑΣ ΣΟΓΙΑΣ.
- 1 ΔΟΝΤΙ ΣΚΟΡΔΟ,
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
- 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΔΙ
- 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
- ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
- ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
- 2 ΖΩΜΟΥΣ ΤΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- 1 ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
- 1 ΚΟΥΤΙ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ (π.χ. pumaro)
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
- 2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5-10 ΛΕΠΤΑ. ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΨΙΛΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ, ΤΟΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΛΑ, ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΕΡΟ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ ΚΙΜΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ (π.χ. pumaro), ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΕΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ, ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΙ ΟΣΗ ΣΑΛΤΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ 'Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ.
ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΑΛΑΤΙ, 'Η ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.
Ο ΚΙΜΑΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
.........ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.........
Δανάη Πλειάδεια
ΥΛΙΚΑ:
- ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΕΜΠΑΠ ΣΟΓΙΑΣ.
- ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
- ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
- ΚΡΕΜΥΔΙ
- ΝΤΟΜΑΤΑ
- ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- ΚΕΤΣΑΠ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ, ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ.
ΥΛΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ:
- 1 ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΜΕΝΟ.
- ΣΚΟΡΔΟ
- ΚΑΡΥ
- ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ
- ΛΑΔΙ
- ΖΑΧΑΡΗ
- ΔΥΟΣΜΟΣ
- ΑΛΑΤΙ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ 'Η ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.
ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ.
ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΛΑΔΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ. ΚΕΤΣΑΠ 'Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ
ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.
......ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ......
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΓΙΑΣ.
ΥΛΙΚΑ:
- ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΣΟΓΙΑ ΚΙΜΑΣ
- 2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, 'Η ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΛΙΩΜΕΝΟ
- 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
- ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΔΥΟΣΜΟ
- 4 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΡΙΜΕΝΟ
- ΑΛΑΤΙ
- 2 ΖΩΜΟΥΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΜΕΝΟ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΙ
- 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΔΙ
- 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
- 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
- 1 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΕΝΟ
- 1 ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΡΥ
- 1 ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ
- 20γρ. ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
[την προσθέτουμε στο μείγμα λίγο πριν τα πλάσουμε για τηγάνισμα, ή για τον φούρνο.]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ, [ΞΥΔΙ, ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΚΑΡΥ, ΔΥΟΣΜΟ, ΖΑΧΑΡΙ, ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ, 1 ΖΩΜΟ ΤΡΙΜΕΝΟ].
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.(1-2 ώρες)
ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΔΥΟΣΜΟ, ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΡΙΜΕΝΑ, ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ,
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΤΥΡΙ, ΤΟΝ 2ο ΖΩΜΟ ΤΡΙΜΕΝΟ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΛΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΤΑ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΑ, ΤΗΝ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.
.......ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.....
ΚΙΜΑΣ ΣΟΓΙΑΣ
[ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ, ΜΟΥΣΑΚΑΣ, ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ, κτλπ]
ΥΛΙΚΑ:
- ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑΣ ΣΟΓΙΑΣ.
- 1 ΔΟΝΤΙ ΣΚΟΡΔΟ,
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
- 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΔΙ
- 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
- ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
- ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
- 2 ΖΩΜΟΥΣ ΤΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- 1 ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
- 1 ΚΟΥΤΙ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ (π.χ. pumaro)
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
- 2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5-10 ΛΕΠΤΑ. ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΨΙΛΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ, ΤΟΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΛΑ, ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΕΡΟ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ ΚΙΜΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ (π.χ. pumaro), ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΕΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ, ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΙ ΟΣΗ ΣΑΛΤΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ 'Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ.
ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΑΛΑΤΙ, 'Η ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.
Ο ΚΙΜΑΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
.........ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.........
Δανάη Πλειάδεια